Известният Трибулус терестрис е вид адаптогенно растение познато също и като Бабини зъби.

...
Известният Трибулус терестрис е вид адаптогенно растение познато също и като Бабини зъби.
Коментари Харесай

Защо екстрактът от Български Трибулус е най-добър?


Известният Трибулус терестрис е тип адаптогенно растение познато също и като Бабини зъби. Необичайните му свойства са известни и употребявани от хиляди години. Днес множеството от трениращите спортисти са употребявали екстракт tribulus terrestris. Какво е действието на това чудодейно растение? Кой ще има най-голяма изгода от потреблението му? Защо дестилат от Български Трибулус е най-хубав? Отговаряме на тези и други въпроси по-долу. 

Какво в действителност е Трибулус?
-->
Известният  се събира единствено един път годишно. Тайната на тази билка е в изобилието от стероидни сапонини, най-важните от които са фуростаноловите, от които е Протодиосцин. Доказано е че в нашите географски ширини и най-много в България, екстракта извлечен от растението е с най-високо наличие на тези сапонини. Ето за какво Български трибулус е най-търсен и високо скъп в целия свят. 

Билката бабини зъби, повлиява позитивно на доста процеси в организма. Ето за какво се употребява дружно с други адаптогени, т.е. растения, които покачват реакцията на организма при физически и душевен стрес. В индийската национална медицина това растение се приема основно за повишение на либидото и потентността. Това е и най-търсеното деяние и резултат на трибулус терестрис, само че не изчерпа капацитета му.

Доказано е, че Tribulus Terrestris влияе интензивно върху ендокринната система на индивида. Гореспоменатите стероидни сапонини се комбинират с холестерола в кръвта, с цел да образуват съединения, които имитират тестостерона, на което се дължи основно неговия резултат. Преобладаващата част от хората, които употребяват билка бабини зъби, се радват на ускорение на растежа на мускулна маса, стимулиране и понижаване на умората. Всеки който тренира интензивно има потребност да се възвръща по-бързо, с цел да реализира по-добри резултати, трибулус форсира регенерацията след подготовка.

Кой може да се възползва от Трибулус

Всеки мъж над 30 години, водещ доста натоварен метод на живот, ще има изгоди от използването на  с дестилат от Tribulus Terrestris. В тази група влизат както мъже, които упражняват интензивно, по този начин и такива, чийто дневен график ги оставя „ без мирис “. Разбира се, възрастовата граница е условна и всеки случай е самостоятелен. Много зависи от метода на живот, хранене и генетична предразположеност.

Фактори като липса или непълен сън, неприятно уравновесено хранене, несъразмерен стрес и дефицити в регенерацията след подготовка могат доста да понижат равнищата на тестостерон. Изследванията демонстрират също, че сапонините, съдържащи се в трибулус терестрис, имат позитивен резултат върху жизнеспособността и състава на сперматозоидите. И в случай че вашият проблем е повишение на равнищата на DHT в кръвта, Tribulus Terrestris би трябвало да помогне за регулирането им. 

При мъже над междинната възраст, повлиява добре за контролиране на кръвното налягане и равнищата на холестерола.

Когато търсите добавка Tribulus terrestris за себе си, бъдете сигурни, че избирате благонадежден профилиран магазин. И наложително обърнете внимание на процентното наличие на сапонини, дали е изписано фуростанолови! Цената зависи от качеството и концентрацията на екстракта. Тук несъмнено не би трябвало да търсите на ниска цена трибулус, доверете се на потвърдени артикули.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР